Auteur: Sarah De Moor

Sarah De Moor

Sarah is redacteur en presentator van het programma Helemaal Herzele op Radio Star.

Geen verhaal of nieuwsfeit is veilig voor haar pen en wie bij haar op interview komt, zet zich maar beter schrap.

 

 

 • Zorg jij regelmatig voor iemand? Laat je registreren als mantelzorger!

  Het is één van de acties uit het meerjarenplan 2020-2025 van de huidige bestuursploeg van onze gemeente: ondersteuning voor mantelzorgers. Uit recent onderzoek blijft dat een kwart van de mantelzorgers zich overbelast voelt. Een cijfer dat zorgen baart, en dus zijn nieuwe acties binnen het mantelzorgbeleid van Herzele meer dan op zijn plaats.

 • Wachtruimte in stationsgebouw terug open

  Leef! voerde er jarenlang actie, het toenmalige en huidige lokaal bestuur had er oren naar. Het verlaten stationsgebouw werd aangekocht, gerenoveerd en is sinds een paar weken opnieuw in gebruik: Nooit meer koude voeten tijdens het wachten op de trein.

 • Een gesprek met Anneleen Poelman, de vrouw achter én naast Ewoud Vromant

  Heel wat supporters en Herzelenaren zijn er speciaal voor opgestaan, midden in de nacht, voor paracyclist Ewoud Vromant uit Woubrechtegem op de Paralympische Spelen in Tokio. We zagen uiteindelijk een gedreven Ewoud, die zijn favorietenrol op de achtervolging niet uit de weg ging. Hij reed zelfs zijn eigen wereldrecord aan dingelen. 'De klus is geklaard' kopte Sporza (VRTNws) enkele minuten na de wedstrijd. We begonnen al te dromen van een groot feest. Maar dan rond 7u duiken er donkere wolken op boven het hoofd van Ewoud Vromant: gediskwalificeerd omwille van de positie van Ewoud op z'n zadel. De beslissing werd aangevochten door Team Belgium... maar helaas.

 • 'Herzele in Beeld' pakt uit met vernieuwde website

  De website 'Herzele in Beeld' is gestart op initiatief van Willy De Meerleer. Je vindt er vele foto’s vanaf de jaren 60 van Herzele. Voetbal, volleybal, wielrennen maar ook cultuur, gebeurtenissen, politiek en zoveel meer... een waar archief.

 • Gemeentelijk onderwijs barst uit z'n voegen

  Wie regelmatig in de Tuinwijkstraat moet zijn, heeft het vast al opgemerkt. De omgeving rond de gebouwen van de gemeentelijke basisschool De Kersentuin is in een bouwwerf veranderd. Deze week werd dan ook de aftrap gegeven van een groot nieuwbouw- en renovatieproject.

 • Voetbalnostal brengt ter ziele gegane voetbalclubs in Herzele opnieuw tot leven

  In Herzele had elke deelgemeente ooit zijn eigen voetbalclub. In de glorieperiode had deelgemeente Ressegem met VC en SV zelfs twee ploegen die tijdens de derby op leven en dood meer supporters telde dan dat er inwoners in het dorp waren. Intussen stierven VK Esse, SK Woubrechtegem, FC Steenhuize, KFC Sint-Raphaël Herzele, VC Sint-Lucia Hillegem, SV Ressegem en VC Ressegem een stille dood. Sommige clubs reanimeerden elkaar nog door een fusie aan te gaan. De ene fusieclub overleefde het al wat langer dan de andere. 

 • Torengalm speelt Bruistablet

  Komend weekend staat er Herzeels acteertalent op de bühne van CC de Steenoven. Toneelgroep Torengalm speelt er Bruistablet, een komedie over het reilen en zeilen in uitzendkantoor Match Interim.

 • MFL 2018 brengt net geen 20.000 euro op. En ja, er komt een nieuwe editie!

  De goededoelenactie MFL-Herzele heeft haar huiswerk klaar. De editie van 2018 bracht maar liefst 19.726,33 euro in het laatje. Daarmee wordt een project rond mentale weerbaarheid bij jongeren opgestart. Benjamin, Els en Caroline, de drie organisatoren, zijn ondertussen druk in de weer met de voorbereiding van een nieuwe editie in december.

 • Vanaf 2021 is het gedaan met de gele afvalzak

  Vanaf 2021 is het gedaan met de gele afvalzak en de groene GFT-container met sticker. ILvA, het intergemeentelijk samenwerkingsverband dat in Herzele verantwoordelijk is voor de afvalophaling, wil overschakelen naar een containersysteem waarbij de burger betaalt op basis van het aantal kilogram afval dat hij of zij voor zijn deur zet. "De vervuiler betaalt, de voorkomer bespaart", klinkt het.

 • Wie kringt, die wint... een goed gevoel

  Wist u dat het Dag van de Kringwinkel is vandaag. Misschien niet, maar we vermoeden dat u er al eens bent geweest, in zo’n kringwinkel. Ze worden immers alsmaar populairder. Hoe dat komt, en waarom ze vandaag een duidelijk boodschap hebben aan onze nieuwe Vlaamse regering… dat vroegen we aan Kris De Mulder, coördinator van kringwinkels ‘t Vierkant vzw.

 • Chip op het wiel moet leerlingen meer doen fietsen

  We moeten allemaal meer fietsen. Omdat het gezond is én omdat we daarmee onze ecologische voetafdruk naar beneden kunnen halen. Niet evident, want wij zijn bijna allemaal verknocht aan onze auto. Echte verandering, die begint bij de jeugd, en zo ontstond het fietstelproject van het Athenuem en het Sint-Paulusinstituut.

 • Gemeentebestuur verkiest opnieuw duurzame helden

  Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente zet Herzele voor het tweede jaar op rij enkele duurzame helden in de kijker. Dat zijn inwoners die van Herzele, en bij uitbreiding de hele wereld, een meer duurzame plaats maken door wie ze zijn en wat ze dagdagelijks doen.

 • De sterren van Ontdek De Ster halen herinneringen op

  'Ontdek De Ster' in Herzele was een talentenjacht met playback en soundmix. Jaren werd het georganiseerd door een plaatselijke jeugdbeweging, daarna nam Radio Star de fakkel over. Heel wat Herzelenaren hebben er memorabele herinneringen aan. Zo ook Stijn - van Chezkit - Van den Driessche en Guy - van The Honeys - Vandenbossche.

 • Maak kennis met wijndomein Pres De Gand uit Borsbeke

  Op 25 augustus organiseert Lekker Oost-Vlaams voor de vierde keer een toer langs 25 producenten van Oost-Vlaamse streek- en hoeveproducten. Ook Wijdomein Pres De Gand in Borsbeke zet haar deuren open. Wijnbouwer Rudy De Vos zorgt voor rondleidingen en je kan proeven van verschillende wijnen.

 • Sofie De Vuyst wint (bijna) voor eigen publiek

  Onze Herzeelse klasbak Sofie De Vuyst werd na een solo van 45 kilometer knap tweede in de Flanders Ladies Classic met aankomst in Steenhuize. Ze werd voor eigen publiek zonder twijfel de morele winnaar.

 • Sofie De Vuyst schittert in Giro voor dames

  Onze Herzeelse wielertrots Sofie De Vuyst zette een knappe prestatie neer in de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Ze reed enkele knappe prestaties bij elkaar, waaronder een vijfde plaats in een loodzware bergzit. De Vuyst werd als eerste Belgische vijftiende in het algemeen klassement en eindige derde in het bergklassement.

 • Rechttrekking N42 start in het najaar van 2019

  Op 20 juni 2019 kan iedereen die dat wenst naar een infomarkt over het nieuwe tracé van de N42 in De Wattenfabriek. Wij hadden een gesprek met schepen van mobiliteit Jan Van Damme en met Sylvie Syryn, communicatieverantwoordelijke van het Agentschap Wegen en Verkeer.

 • Twee nieuwe tennisterreinen brengen TC Herzele succes

  Aan het Sportpark De Steenoven zijn er sinds kort twee nieuwe tennisterreinen. Samen met de twee kunstgrasterreinen zijn er nu dus vier tennisterreinen op de sportsite rond de sporthal. Dat brengt tennisclub TC Herzele geluk. Hun damesinterclubploeg doet het uitstekend in de interclubwerking.

 • Ook deze twee Herzeelse kandidaten dingen zondag naar jouw stem!

  Brieven in jouw brievenbus, video's op sociale media, interviews op televisie en radio, marktbezoeken. Politici waren de voorbije maanden druk in de weer om kiezers te overtuigen. Ook twee Herzeelse kandidaten dingen zondag naar jouw stem: Carina Van Cauter (Open Vld) en Toon De Bock (N-VA).

 • HannaH en haar vrienden in eerste VR-reeks van Vlaanderen

  Een fictiereeks in VR (virtual reality), gefilmd met 360°-camera's, zodat je als kijker zelf kan beslissen wie of wat je wil volgen in het verhaal. Het is een primeur voor Vlaanderen. En die primeur is wegelegd voor zes enthousiaste tieners uit Herzele.

 • "De chiro is eigenlijk een beetje mijne kleine"

  Hans Fostier a.k.a. de Combi, want zijn bijnaam doet bij veel meer Herzelenaren een belletje rinkelen. Die bijnaam kreeg hij van de jeugdbeweging waar hij zich al jaren met hart en ziel voor inzet: Chiro Okido Herzele. En voor die onnavolgbare inzet beloonde het gemeentebestuur hem met de Orde van de Plataan.

 • Een dag in het teken van de weerbaarheid

  Workshops rond zelfvertrouwen, welbevinden, zelfverdediging en creativiteit voor kinderen, een informatiebeurs voor ouders en gratis deelname en toegang. Dat is in een notendop de eerste Dag van de Weerbaarheid, een grootste evenement in het teken van weerbaarheid van Vlaanderen. Herzelenaar Stijn Janssens zet er zijn schouders onder.

 • Een nieuwe uitdaging voor Benefiet Haïti

  Geert Van Iseghem, de bezieler van vzw Benefiet Haïti, gaat twee keer per jaar op missie naar het gebied waar 9 jaar geleden een zware aardbeving plaatsvond. Hij volgt er de vier projecten van de vzw op. Tijdens zijn laatste missie schotelde de plaatselijke burgemeester hem een nieuwe uitdaging voor.

 • "Er zijn nog altijd vrouwen die een duwtje in de rug nodig hebben"

  Het verenigingsleven van Sint-Lievens-Esse, zorg dragen voor de natuur en een voorbeeldfunctie als sterke vrouw. Dat is een notendop waarom Geertrui - Trui voor de vrienden - Mortier het ereteken van de Orde van de Plataan op haar borst mocht spelden. En het is de perfecte samenvatting van het uitgebreide interview dat ze gaf aan de ploeg van Helemaal Herzele.

 • "Wie weet komen al mijn foto’s ooit in een mooie mediatheek terecht"

  Met zijn website ‘Het gebeurde in Herzele’ brengt hobbyfotograaf Eddy De Moor al tien jaar lang evenementen en belangrijke gebeurtenissen in onze gemeente voor zijn lens. Om die reden werd hij, samen met vijf andere Herzelenaren, beloond met het ereteken van de Orde van de Plataan. Wij belonen Eddy met een uitgebreid interview.

 • Eerste interview met nieuwe pastoor Herbert Vandersmissen

  Sinds zondag 20 januari 2019 heeft de parochie Herzele-Houtem een nieuwe pastoor: E.H. Herbert Vandersmissen, 37 jaar en de jongste priester van bisdom Gent. Een man met een missie en een zware taak: de nieuwe parochie vorm geven én in de voetsporen treden van voormalig deken Pol Dreelinck. Maar pastoor Herbert gaat geen enkele uitdaging of moeilijk onderwerp uit de weg.

 • "Jan De Wilde is een gewone vent"

  Levende muzieklegende en streekgenoot Jan De Wilde werd begin dit jaar 75 en dat zal hij geweten hebben. Een eerbetoon op Canvas, véél interviews en de ‘Hèhè wat een Jan!’-concertreeks, die hem ook naar Herzele brengt, de gemeente van zijn vaste lichtman Pepijn De Paepe.

 • Twintig volkstuintjes in het centrum van Herzele

  De eerste lentezon jaagt ons allemaal voorzichtig naar buiten. En dan begint het te kriebelen om in de tuin te werken. Helaas heeft niet iedereen die mogelijkheid. Vader Mark en zoon Hans De Winne willen daar verandering in brengen. Zij stellen vanaf 1 maart twintig volkstuintjes ter beschikking.

 • "Ik mis mijn klanten nog altijd"

  Ons land telt steeds minder krantenwinkels. In tien jaar tijd is hun aantal met een kwart verminderd, zo blijkt uit cijfers van de FOD Financiën. Ook Nadia Vermersch van Boekshop Edelweiss aan het station van Herzele kon zich bij die statistieken aansluiten, maar zij liet haar zaak over. Haar geheim? "Een klapke doen met de mensen!"

 • Herzele is fan van Single Wandelingle!

  Wandelingen voor singles die de 45 voorbij zijn. Het fenomeen heeft ook Herzele bereikt. Met succes, want de wandelingen zijn volledig volzet. Helemaal Herzele zocht en vond de initiatiefneemster.

 • Een nieuwe bank langs de trambaan. En wat voor één.

  Wie regelmatig de Trambaan tussen Herzele en Sint-Lievens-Esse gebruikt, heeft ze zeker al zien staan: de nieuwe spiraalvormige houten rustbank. Het gaat om een kunstwerk, maar gemeentelijk cultuurbeleidscoördinator Jan Hermans stelt ons gerust: "Ja, je mag er op gaan zitten".

 • Al eens nagedacht over brandpreventie in je huis?

  Afgelopen week kreeg een gezin uit Hillegem af te rekenen met een hevige woningbrand. De bewoners konden ontkomen, maar van hun huis en inboedel blijft niets meer over. Onze brandweercommandant Dirk Van Waeyenberghe maakt van de gelegenheid gebruik om brandpreventie nog eens extra in de kijker te zetten.

 • Rita Roelandt verbaasde iedereen in The Voice Senior

  Een klok van een stem, klasse op het podium, inlevingsvermogen om u tegen te zeggen. De coaches uit The Voice Senior op VTM kwamen superlatieven tekort voor de Herzeelse Rita Roelandt. Ze won de wedstrijd net niet. "Maar ik voel mij zeker geen verliezer. Alles wat ik heb meegemaakt is een overwinning op zichzelf."

 • Vuurwerk? Niet meer van deze tijd!

  Ook zin om te knallen met nieuwjaar? Letterlijk dan. Denk twee keer na, want vuurwerk afsteken kan in onze gemeente slechts onder bepaalde voorwaarden én... het is niet meer van deze tijd. Dat vertelde Anneke Van Wijnendaele, veiligheidscoördinator van gemeentebestuur Herzele.

 • "Onze ledenlijst verandert dikwijls en dat is best hard"

  Een gezond nieuw jaar, dat wensen we onze familie en vrienden binnenkort. Maar voor heel wat mensen komt die wens nooit meer uit. Een groot deel van onze bevolking kampt immers met een chronische ziekte. Gelukkig zijn er de vele mantelzorgers én... Samana, het vroegere ziekenzorg. "Chronisch zieken en mantelzorgers versterken, dat is wat wij doen."

 • "Vroeger keek men naar ons op, nu slingeren ze opmerkingen op sociale media naar ons hoofd"

  Met de aankondiging van een zonaal snelheidsplan in onze gemeente zijn ze nog feller dan anders, de ongezouten commentaren op onze politiemannen en -vrouwen. Het zonaal snelheidsplan komt er nochtans op vraag van de burger, zo vertelden commissaris Peter Souffriau en zijn twee hoofdinspecteur Dany Baeyens en Peter De Campenaere. En ze brachten goed nieuws mee: we krijgen er een nieuwe wijkinspecteur bij.

 • "Ik hoop dat een psychologenbezoek ooit even normaal wordt als bij de huisarts gaan"

  Morgen gaat de radiomarathon van MFL-Herzele van start, maar vanavond is er al de kick-off. Dr. Simon De Winter en zijn collega Prof. Dr. Anouk Vanden Bogaerde geven een lezing over geestelijke gezondheid bij kinderen en jongeren, het thema van de actie dit jaar. "Er zijn nog altijd jongeren die zich schamen omdat ze hulp moeten zoeken. Dat is spijtig, want hulp zoeken wanneer het even te veel wordt, is juist een kwaliteit die bewonderd zou moeten worden."

 • Ook in Steenhuize wordt bier gebrouwen

  Dat Herzele twee brouwerijen telt. Die vermelding kunnen we nu voorgoed uit onze toeristische brochures halen. Tel er gerust een derde bij: brouwerij Wildebrasse uit Steenhuize. Hun eerste bier Het Zwarte Gat kleurt naar eigen zeggen buiten de lijntjes en voorspelt weinig fraais voor de dag nadien.

 • Streekmotor23 geeft lokale projecten een boost

  Overal zetten mensen zich meer en meer in voor hun eigen omgeving. Ook in Herzele krioelt het van de ideeën en initiatieven - klein en groot - om van onze gemeente een nóg betere plek te maken. Het streekfonds Streekmotor23 speelt daar op in en maakt deze projecten mee mogelijk. Zo kon o.a. Leefboerderij De Kanteling in Woubrechtegem op welgekomen steun rekenen.

 • "Het verenigingsleven in Steenhuize is niet dood"

  Herzele leeft, met dank aan de vele verenigingen in alle deelgemeenten. Luk Beeckmans denkt daar net zo over en kroop in zijn pen. Het resultaat? Het boek Het verenigingsleven in Steenhuize-Wijnhuize vanaf de 19de eeuw tot nu. "Het is zo'n boek dat je op een avond of bij de koffie kan vastnemen en in één ruk uitleest."

 • Alle remmen los met Die Bronne

  Er zijn maar weinig lokale toneelverenigingen die het zo goed doen als Die Bronne uit Sint-Lievens-Esse. "Lachen, plezier maken en alle remmen los. Dat zijn de sleutels van ons succes." En dat succes proberen ze met de voorstelling 'De tante van Charlie' nog maar eens te evenaren.

 • Historische score voor Johan Van Tittelboom en zijn Open Vld

  De Herzelenaar heeft gekozen. Burgemeester Johan Van Tittelboom en zijn Open Vld mogen verder doen. En hoe. De kiezer beloont de partij met een absolute meerderheid. CD&V en Partners krijgt klappen, maar gaat samen met Open Vld in een coalitie. Leef! en Groen gaat er op vooruit. N-VA en roodgroen verliezen.

 • Pittige discussies tijdens het Grote Lijsttrekkers Debat

  Vrijdagavond 12 oktober verzamelden de vijf Herzeelse lijsttrekkers in De Wattenfabriek voor het Grote Lijsttrekkers Debat. Toon De Bock (N-VA Herzele), Jo De Loor (roodgroen), Filip De Bodt (Leef! & Groen), Ronny Herremans (CD&V en Partners) en Johan Van Tittelboom (Open Vld Herzele) gingen met elkaar in discussie over het centrum, verkeersveiligheid, betaalbare zorg en burgerparticipatie. Dat leverde bij momenten pittige discussies op.

 • "Schuldberg afbouwen tot aan niveau van buurgemeenten"

  In de laatste rechte lijn richting zondag 14 oktober ontving het verkiezingsprogramma van Helemaal Herzele afgelopen zaterdag enkele kopstukken van N-VA Herzele. De partij focuste op een verantwoordelijk bestuur, het afbouwen van de schuldenberg en een eerlijk sociaal beleid. "Drie schepenen verliezen in de loop van een bestuursperiode doet pijn, maar achteraf bleek dit wel een goede zaak."

 • "Ik geef onszelf acht op tien, maar het werk is nooit af, dus laat ons verder doen"

  In de vierde uitzending van de verkiezingsspecial van Helemaal Herzele op Radio Star was het afgelopen zaterdag de beurt aan Open Vld Herzele. Al 18 jaren besturen zij onze gemeente en dat willen ze na 14 oktober blijven doen. "Ik geef onszelf graag een dikke acht op tien, maar het kan steeds beter. Het werk is nooit af. Laat ons team dus gewoon verder doen."

 • "We moeten achteruit bouwen, auto uit het straatbeeld"

  Ook afgelopen zaterdag vulde de studio van Helemaal Herzele zich met lokale politici. Enkele kopstukken van CD&V en Partners kwamen hun belangrijkste partijpunten aan de kiezer voorstellen. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar drie weken geleden konden we onze lijst officieel voorstellen aan onze achterban en aan de Herzelenaren."

 • "Je hoeft niet in de meerderheid om de wereld te veranderen"

  Het verkiezingsprogramma van Helemaal Herzele op Radio Star verwelkomde enkele kopstukken van de lijst Leef! & Groen. De twee partijen trekken samen naar de kiezer in Herzele. Ze focussen op een Herzeelse taxshift, de fietser, dorpscentra, het klimaat, zorg en armoede. Een plek in de meerderheid ambiëren ze niet. "Je hoeft niet in de meerderheid te zetelen om de wereld te veranderen", klonk het.

 • "Maak omgeving voor en na school 10 minuten autovrij"

  De nieuwe politieke beweging roodgroen beet de spits af in de verkiezingsreeks van het programma Helemaal Herzele op Radio Star. Ze focusten op betaalbaar wonen, duurzaamheid, verkeersveiligheid en behoorlijk bestuur. Hun ambitie voor de komende verkiezingen? 15 % van de stemmen binnenrijven.

 • "Schermen is geen elitaire sport"

  Wie wil sporten in clubverband, is in onze gemeente aan het juiste adres. Dankzij de sportpas van de Herzeelse Sportdienst kan je gedurende een bepaalde periode gratis gaan testen bij enkele sportclubs. Ook bij schermclub Excalibur. “De club probeert om het allemaal zo toegankelijk en democratisch mogelijk te houden.”

 • Hoe Herzele de Eerste Wereldoorlog beleefde

  De Eerste Wereldoorlog wijzigde de geschiedenis van ons land, maar wat deed de gruwel in en met Herzele? In het boek 'De Groote Oorlog in Herzele 1914-1918' van De Hellebaard kom je dat te weten. "Heel veel families zullen zich betrokken voelen bij het boek."

 • Gin from Herzele

  Ons eigen bier, dat hebben we al lang in Herzele. Tegenwoordig hebben we ook een eigen gin: PUUR Gin, gedistilleerd naar de smaak van Herzelenaar Kurt De Bruyn.

 • "Vrouwen spelen mooier voetbal"

  Het vrouwenvoetbal zit in de lift en dat hebben ze bij KVC De Toekomst - de Zebra's voor de kenners - goed begrepen. Dit seizoen kan je in Borsbeke ook supporteren voor een competitieve damesploeg. Ploegverantwoordelijke Patrick en speelsters Liesa en Amber hebben er zin in. De hele ploeg ging alvast op stage naar Nederland.

 • Leve Pol, Leve Anna, Leve Herzele

  Meer dan duizend mensen zakten op zondagmorgen af naar de Sint-Martinuskerk voor de dankviering van E.H. Pol Dreelinck, 23 jaar lang deken van Herzele, maar in september met pensioen. "Het doet pijn, maar waar de Heer roept, ga ik."

 • Wijn verbouwen in Herzele? Toch wel!

  Wie dacht dat hij of zij naar Frankrijk of - dichter bij huis - Limburg moest om een wijngaard te bezoeken, heeft het mis. Ook in eigen gemeente wordt er lustig wijn verbouwd. Met dank aan Wouter De Vuyst, die eind augustus aan de Burcht een wijnevenement organiseert.

 • Leer reanimeren met Rode Kruis Herzele

  Het Rode Kruis wil van Herzele een hartveilige gemeente maken. Elke dag krijgen maar liefst 30 mensen een hartstilstand en slechts 5 tot 10 % overleeft. Met een cursus reanimeren en defibrilleren kunnen wij dat percentage drastisch naar omhoog brengen.

 • Voorlopig geen nieuwe pastoor in Herzele, Bisschop kiest voor “andere formule”

  Tijdens de eucharistievieringen van afgelopen weekend las E.H. Dreelinck een brief voor van deken Hans Vandenholen (Zottegem) met daarin nieuws over de toekomst van de nieuwe parochie Herzele-Sint-Lievens-Houtem. E.H. Dreelinck, die in augustus met pensioen gaat, wordt niet vervangen door een nieuwe pastoor. De bisschop kiest voor een andere formule en stelt diaken Marc Van Iseghem en theoloog Stijn Van den Bossche aan als coördinatoren. Priesters Herman Megank (Sint-Lievens-Houtem) en Johan Van Den Eeckhout (Vlierzele) zullen de eucharistievieringen in Herzele voorgaan. Het aantal misvieringen wordt echter ook verminderd.

 • Twee medailles voor dansclub Move-It

  Ook in de danssport speelt Herzele mee op het hoogste niveau. Met dank aan dansclub Move-It. Hun Bubble Gums en Beatfreakz dansten zich naar een gouden en zilveren medaille op het Belgisch Kampioenschap. Coaches Xenia en Deborah zijn bijzonder trots.

 • E.H. Jean-Paul Dreelinck: 'Herzele, blijf gehecht aan mekaar'

  We mochten op bezoek bij E.H. deken Jean-Paul Dreelinck. Hij wordt 75 jaar, gaat dit jaar met pensioen en verlaat Herzele.  “Dat doet pijn”, zo vertelde hij ons. Niet alleen voor hem, maar ook voor zijn huishoudster Anna, die hem al zijn hele carrière volgt. “Een vrouw van één miljoen”, zo noemt hij haar zelf.

 • MFL-Herzele verdeelt 25.457 euro

  Op zaterdag 25 en zondag 26 november 2017 leek Herzele het maar over één ding te hebben: de radiomarathon van MFL-Herzele, 36 uur radio voor vijf Herzeelse goede doelen. Els, Caroline en Benjamin, de spilfiguren van de actie, konden maar liefst een dikke 25.000 euro verdelen.