Gin from Herzele

Ons eigen bier, dat hebben we al lang in Herzele. Tegenwoordig hebben we ook een eigen gin: PUUR Gin. De drank werd gedistilleerd naar de smaak van zijn bedenker: Kurt De Bruyn, zaakvoerder van bloemenzaak PUUR in centrum Herzele.

 

Hoe ben je op het idee gekomen om een eigen gin te creëren en te lanceren?

"Bloemen en drank lijken wel een onafscheidelijk duo. Voor mevrouw bloemen en voor meneer drank. Ik wou ze met elkaar verbinden. Ik kon een fles champagne verwerken in een bloemstuk, maar dat was voor mij niet 'PUUR' genoeg en dus kwam ik uit bij mijn eigen PUUR Gin. De eerste stappen werden reeds in het begin van het jaar gezet. Met wie zouden we gaan samenwerken? Hoe groot zagen we het? Wat was een haalbaar aantal om te verkopen? Hoe en welke smaak zouden we bekomen? Een zeer goede vriend van mij heeft een impressionante ginverzameling van meer dan 1200 verschillende flessen. Hij bracht me met de juiste mensen in contact." 

 

Beschrijf de smaak eens...

"We zijn gestart met een basisgin waar we vervolgens florale toetsen - ik hoef je niet te vertellen vanwaar die keuze kwam - aan toevoegden. We proefden en herproefden tot we dachten dat we de PUUR Gin hadden. Maar de dag erna veranderden we toch opnieuw iets. Uiteindelijk kwamen we uit bij een zachte florale gin, precies zoals we hem wouden."

 

Hoe sterk was je betrokken bij de creatie van deze gin?

"Ik was enorm betrokken. Het etiket, de fles, de dop; ook dat heb ik volledig zelf gekozen. We kozen uiteindelijk voor een doorzichtige fles, een verwijzing naar de geneeskrachtige werking die vroeger werd toegeschreven aan gin, net als aan jenever, kruiden en... bloemen."

(lees verder onder de foto)

Puur Gin

 

Je spreekt in de we-vorm, dus dat wil zeggen dat je met iemand hebt samengewerkt om deze gin op de markt te brengen?

"Zoals een bakker zijn recepten niet prijsgeeft, hou ik ook liever geheim met wie ik heb samengewerkt. Deze gin is volledig gemaakt in eigen beheer. Mijn naam en mijn adres staat als producent op de fles."

 

En nu? Nog meer gin?

"Op 1 december komt onze tweede editie uit. Ik vind het alvast een toppertje. Het wordt een gin met een meer gedurfde smaak, met meer houterige en kruidigere smaken erin verwerkt. Iets volledig anders in vergelijk met de eerste gin. De smaak, de fles en de dop werden al gekozen. Alleen het etiket blijft nog een werkpunt, maar het moet zeker opnieuw in dezelfde lijn liggen als onze eerste fles."


Foto's