Auteur: Damien De Leeuw

Damien De Leeuw

Damien is redacteur, technicus en fotograaf van het programma Helemaal Herzele op Radio Star.

Websites bouwen doet hij in een handomdraai en met zijn camera spot je hem op heel wat Herzeelse evenementen.

 

 

 • Leef & Groen Herzele beplanten zelf twee wegbermen in Sint-Lievens-Esse

  Enkele sympathisanten van oppositiepartij LEEF! & Groen hadden een plantactie deze namiddag op de Pardassenhoek in samenwerking met 2 landbouwers. De partij wil hiermee bijdragen tot de klimaatdoelstellingen en vindt dat het gemeentebestuur een tandje mag bijsteken. "Tegelijkertijd tonen we dat natuur en landbouw ook kunnen samenwerken", aldus raadslid De Bodt.

 • Heemkundige Kring De Hellebaard houdt tentoonstelling doodsprentjes of 'duübiejlekes'

  De heemkundige kring De Hellebaard heeft in haar archief een grote collectie doodsprentjes (gedachtenisprentjes), geschonken door leden en sympathisanten. Geen betere dag dan Allerheiligen om deze prentjes of biejlekes eens ingetogen in de kijker te zetten. Uiteraard niet één dag maar enkele maanden. De tentoonstelling brengt een beknopt overzicht van de trends in de doodsprentjes over een periode van 175 jaar.

 • Freaky Franky - Hoe ik anorexia nervosa heb overwonnen

  Eline De Brul, een twintigjarige jonge vrouw uit Hillegem, kreeg op dertienjarige leeftijd anorexia nervosa. Ondertussen is ze daarvan hersteld en studeert ze psychologie. Ze wil met haar boek 'Freaky Franky' mensen met anorexia inzichten toereiken die kunnen bijdragen aan herstel.

 • Loeren bij de boeren? Het kan in Herzele!

  Op zondag 3 september 2023 organiseert de landbouwraad van Herzele samen met het lokaal bestuur een open landbouwdag in Herzele. Het doel? Alle inwoners een unieke blik te geven achter de schermen van een land- en tuinbouwbedrijf.

 • Buysemolenfeesten zijn aan hun tweede editie toe

  Op zaterdag 12 augustus gaan in Sint-Antelinks bij Herzele voor de 2de keer de Buysemolenfeesten door, een folkloristisch evenement voor oud en jong rond de gelijknamige windmolen in de Kamstraat. Deze feesten worden georganiseerd door het lokaal bestuur Herzele in samenwerking met voetbalclub SV Sint-Antelinks. 

 • Unieke lezing: 'molenstenen leren zingen'

  "Hans komt in de week van 16 september langs om de molenstenen van de molen Te Rullegem te scherpen", vertelt Alain Goublomme, molenaar van de wind- en rosmolen Te Rullegem. "Een uitgelezen kans om een lezing omtrent molenstenen te houden."

 • Tijdelijk onttrekkingsverbod geldt ook in Herzele

  Concreet mag er op het grondgebied Herzele geen water onttrokken worden uit alle onbevaarbare waterlopen en publieke grachten in de onttrekkingszone 275: Molenbeek/Plankebeek. Deze zone omvat het gebied tussen Herzele centrum en de dorpskern van Sint-Lievens-Esse, delen van Woubrechtegem, Sint-Antelinks en Ressegem.

 • De stenen Molen Ter Rijst heeft twee nieuwe molenaars

  Voor een keur aan historische molens moet je in onze gemeente zijn. Op enkele wieklengten van elkaar vind je er vier. Ze zijn alle maalvaardig dankzij een enthousiaste groep van meester-molenaars en het gemeentebestuur, dat molens koestert. Echter de molen Ter Rijst aan de Hoogstraat had nog nood aan één of meerdere molenaars die zich over de molen ontfermen.

 • Leerlingen Atheneum Herzele zijn terug van een inleefstage in Gambia

  Vijf leerlingen uit de richting Verzorging van het Atheneum Herzele vertrokken begin deze maand naar Gambia. Ze gingen er twee weken les geven in een kleuterschooltje, opgericht door een inwoner van onze gemeente. Een avontuur, zo noemen ze het en de twee begeleidende leerkrachten hoopten natuurlijk vooral op een leerrijke ervaring.

 • Eetfestijn brandweerpost Herzele

  Met veel plezier wil kapitein-verantwoordelijke Dirk Van Waeyenberghe jullie uitnodigen op het afhaalfestijn van Brandweerpost Herzele op zaterdag 18 en zondag 19 maart 2023

 • Nieuwe mountainbikeroute in Herzele

  In Herzele werd de mountainbikeroute grondig aangepakt. De laatste jaren werden immers nogal wat veldwegen verhard en een aanpassing van de MTB-route drong zich op. Tevens werden de routes aangepast aan wat Sport Vlaanderen van een hedendaagse route verwacht: meerdere aantrekkelijke routes en telkens afzonderlijk uitgepijld. Vandaag is de route volledig af en zijn ook de verschillende nieuwe signalisatieborden geplaatst.

 • Davidsfonds Steenhuize-Wijnhuize organiseert praatcafé: 'China beter begrijpen'

  Staat er een Chinees aan onze achterdeur? Een ironische vraag, zo lijkt het, maar misschien wel realistischer dan we durven denken. De vraag stellen is ze ook beantwoorden. Dat doen we bij monde van Wim Polet, China-kenner bij uitstek en veelgevraagde topspreker bij ondermeer Flanders Investment&Trade, Unizo, diverse beleidsorganisaties... en als eerste spreker zelfs bij China Inkling Cross-Cultural Dynamics.

 • Herzele klaar voor groot feestweekend!

  Wie deze week langs de burchtsite te Herzele wandelde, heeft het ongetwijfeld al opgemerkt. Herzele maakt zich op voor het grootste feest van het jaar. Maar liefst vier dagen lang zet Herzele de burchtsite op stelten met een heus feestweekend ter ere van hun 1050-jarige bestaan. Een tastingevent op donderdag, dansen op vrijdag, jongerendag op zaterdag en sportieve uitdagingen op zondag. Kortom elke dag een ander thema zodat er voor ieder wat wils te beleven valt. Bovendien zal er het hele weekend een pop-up bar geopend zijn.

 • Tijdelijk onttrekkingsverbod Ter Erpenbeekvallei Herzele

  Omwille van de aanhoudende droogte en de zeer lage waterpeilen heeft de gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, bovenop het semi-permanent onttrekkingsverbod dat al van kracht is, een tijdelijk onttrekkingsverbod afgekondigd voor de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten in een aantal onttrekkingszones.

 • Met 'Deuren Durnez nv' brengt Toneelkring Die Bronne een echte deurenkomedie

  Toneelkring Die Bronne brengt in november terug theater op de planken. Na een pauzejaar, om gekende redenen, staat de vereniging dit jaar te popelen om jong en oud een avond zonder zorgen te bezorgen. De deurenkomedie mag u dit jaar wel heel letterlijk nemen. 'Deuren Durnez NV' werd  geschreven door Jeroen Maes en speelt zich af in de toonzaal van deurenfabrikant René Durnez. De verhaallijnen kruisen er elkaar en achter elke deur schuilt wel een geheim, een roddel, een lach of een traan.

 • Expo 'Naar molens kijken'

  In de provinciale erfgoedsite van Ename loopt de expo Naar molens kijken. Wij gingen al een kijkje nemen samen met molenaar en Herzelenaar Alain Goublomme.

 • Op de Daalkouter kan je zelf aardbeien plukken

  Op de daalkouter kan je zelf fruit & bloemen plukken. De manier bij uitstek om je te laten verwonderen door de schoonheid en smaak die landbouw en natuur te bieden hebben. Je plukt zelf de gewenste hoeveelheid fruit en rekent rechtstreeks af bij de boer.

 • Coronavirus: Wat is het verschil tussen quarantaine en isolatie?

  Quarantaine en isolatie zijn twee begrippen die opduiken als het gaat over het coronavirus. Maar ze worden ook heel snel door elkaar gebruikt worden. Maar er is een verschil, dat zegt dokter Cassandra Vermaercke, medische verantwoordelijke voor Covid in onze regio, in onze uitzending op Radio Star.

 • Verenigingen pikken stilletjesaan de draad terug op

  De verenigingen lijden onder deze corona-crisis. Van de dansclub tot de wandelvereniging, van de fanfare tot de jeugdvoetbalploeg. Het stond groot in de kranten. En in Herzele is dat niet anders. Hoe staan zij ervoor, nu de start van het werkjaar voor de deur staat. We vroegen het aan Eddy De Moor, voorzitter van NEOS, het Netwerk voor Ondernemende Senioren.

 • Gentenaars Hannes en Betse zien droom in vervulling gaan op de Daalkouter

  De Daalkouter is een opstartende fruitboerderij, waar je allerhande bessen, appelen, peren, pruimen, aardbeien en nog veel meer lekkers en schoons zal vinden. De producten worden aangeboden via zelfpluk, rechtstreekse verkoop op het veld en bij lokale handelaars. "Zo willen we op een kleinschalige en natuurlijke manier onze omgeving voorzien van kwaliteitsvol en dagvers fruit."

 • Magda naait mondmaskers voor lagere schoolkinderen

  De scholen gingen vorige vrijdag opnieuw aan de slag. Ook ‘t Essenhofje in Sint-Lievens-Esse deed de deuren open voor de leerlingen. En dat is ook een beetje dankzij Magda De Leeuw want zij naaide mondmaskertjes voor alle leerlingen.

 • "Als we nu echt ons best doen, dan mogen we binnenkort een verrijzenis ervaren..."

  Vandaag was het Pasen. De paasklokken mochten opnieuw luiden en die hadden chocolade eitjes mee. Alleen in onze eigen tuin welteverstaan, want ook de paasklokken moeten zich aan de regels houden. Maar Pasen is in de eerste plaats natuurlijk een katholieke feestdag. Dan komen we samen, om de verrijzenis van Jezus te herdenken. Ook pastoor Herbert Vandermissen beseft dat het dit jaar anders verloopt.

 • Groot volksfeest voor kersvers wereldkampioen Ewoud Vromant

  Kersvers wereldkampioen en Woubrechtegemnaar Ewoud Vromant (35) dacht na een vermoeiende reis uit Canada rustig van een gezellige avond met z'n vrouw en kinderen te genieten. Maar dat was zonder z'n vele vrienden, de buren en het gemeentebestuur van Herzele gerekend.

 • Clément De Ryck is geboren!

  De nieuwste telg van brouwerij De Ryck is geboren: Clément. Het nieuwe biertje kondigt een nieuwe generatie brouwers aan, maar slaat tevens de brug tussen het verleden en de toekomst. 

 • Honderden aanwezigen op Dorp van de Ronde

  Voor het derde jaar op rij was onze gemeente een officieel Dorp van de Ronde. Het hoogtepunt: de passage van de profrenners om 12.40 uur. De Groenlaan werd voor de gelegenheid ingericht met een groot scherm om de uitzending van de Ronde van Vlaanderen te volgen, drank- en eetstanden en randanimatie voor de kinderen. Fotograaf Damien De Leeuw was erbij, samen met honderden anderen.

 • De steenuil, een Herzeels icoon voor natuurliefhebbers

  Voor de Herzeelse natuurliefhebbers is de steenuil een waar icoon. Geen wonder dus dat er een plaatselijk bier naar werd genoemd. Vogelbescherming Vlaanderen heeft het dier in 2019 uitgeroepen tot vogel van het jaar. Maar het kneusje van de uilenfamilie heeft het moeilijk.

 • Een molen zonder wieken...

  Heb je het ook gezien? Er ontbreekt iets aan de Molen Te Rullegem. Zijn wieken! Gelukkig niet voor lang, zo vertelde Alain Goublomme, molenaar en eigenaar van de molen.

 • Herzeelse radiomarathon in glazen huis

  MFL-Herzele pakt dit jaar uit met een nieuwe stunt. Op zaterdag 24 en zondag 25 november zal schepen Benjamin Rogiers, gesteund door zijn sidekicks Els Coppens en Caroline De Vadder, maar liefst 36 uur lang opnieuw radio maken op Radio Star. Niets bijzonder, denkt u? Toch wel!

 • CurieuzeNeuzen: Hoe gezond is de lucht in Herzele?

  In de maand mei van dit jaar kon je in Vlaanderen heel wat van deze borden aan de ramen zien hangen. Wie zo'n bord had hangen, was één van de meer dan 20.000 meetpunten in Vlaanderen. De bedoeling? De luchtkwaliteit gedetailleerd in kaart brengen, zowel in de stad als op het platteland. In Herzele waren er een vijftigtal meetpunten. Curieus naar het resultaat?