Mevrouw Catherine Gilain-Pycke toont het verschil tussen de oude en de nieuwe innovatieve verpakking aan Hare Majesteit Koningin Mathilde. ©Inex

Koninklijk bezoek aan Inex naar aanleiding van eerste productie in innovatieve PET verpakking

Koningin Mathilde bracht in het kader van een provinciebezoek aan Oost-Vlaanderen een bezoek aan Inex in Bavegem (Sint-Lievens-Houtem). Bij hun eerste halte van de dag stond Hare Majesteit in het bijzonder stil bij de duurzaamheidsinspanningen van Inex. Inex greep tevens deze gelegenheid aan om de eerste productie van Inex melk in een innovatieve PET verpakking te laten plaatsvinden.

Lokaal verankerd familiebedrijf

Al vier generaties en meer dan 120 jaar lang maakt Inex de lekkerste zuivelproducten, bereid volgens authentieke familierecepten. Meer dan 430 medewerkers uit de streek vervaardigen elke dag Inex producten met weidemelk van Belgische bodem. De infrastructuur, logistiek en transport bij Inex zijn optimaal opgezet en aangepast om onze ecologische voetafdruk te reduceren.

Duurzame partnerships in de zuivelketen

Alle medewerkers waren bijzonder trots om hun producten en partnerships voor te stellen aan de Koningin. De melk komt van 455 lokale, Belgische melkveebedrijven die zich in een straal van 100 kilometer rond Bavegem bevinden. De meeste van deze melkveebedrijven leveren al generaties lang aan het familiale zuivelbedrijf. Eerder dit jaar startte Inex samen met zijn melkveehouders een unieke lange termijn samenwerking met Colruyt Group. Gedurende 5 jaar zullen 330 Inex melkveehouders een stabiele melkprijs ontvangen.

(lees verder onder de foto)

Algemeen directeur Steven Dierickx toont Hare Majesteit de innovatieve nieuwe PET lijn

Algemeen directeur Steven Dierickx toont Hare Majesteit de innovatieve nieuwe PET lijn. ©Inex

 

Investeren in een duurzame toekomst

Inex investeerde bijna 10 miljoen euro in een state-of-the-art productielijn. Het bedrijf kiest voor een toekomstgerichte PET fles die de optimale bescherming van haar melk en room toelaat, milieubewust is en gebruiksgemak voor de klant biedt. De fles bevat minimum 25% gerecycleerde PET, is 20% lichter dan andere plastic (PE) flessen en heeft hierdoor een 20% lagere CO2-voetafdruk. Ze biedt daarbovenop ook voordelen voor de consument: er is geen aluminium afdekfolie meer en geopende flessen kunnen horizontaal in de koelkast bewaard worden.

Ook Bambix draagt zorg voor toekomstige generaties

Niet alleen bij Inex stonden ze te popelen om deze innovaties voor te stellen aan het de Koningin; ook met Bambix trekt de groep volop de ecologische kaart.
Begin 2020 schakelde Inex voor zijn Bambix groeimelken gamma over naar biobased Tetra brikverpakkingen, die voor meer dan 80% bestaan uit plantaardige materialen en 100% recycleerbaar zijn.

Leuk werken bij Inex

Door hun groei is Inex continu op zoek naar enthousiaste collega’s die samen met de huidige collega's het Inex-verhaal verder willen uitbouwen. Werken bij Inex betekent werken in een no-nonsense cultuur waar je écht impact kan hebben. Als familiebedrijf, dat sinds 1898 bestaat, denken ze op lange termijn en zijn ze overtuigd dat de groei van het bedrijf hand in hand gaat met de groei van de medewerkers.

Jouw toekomstige collega’s vertellen graag in onderstaand filmpje welke waarden ze bij Inex uitdragen.

 

Kom gerust een kijkje nemen tijdens een van de jobdagen en wie weet word jij een crème van een Inex-collega!

Dinsdag 13 oktober om 10u of 18u, donderdag 15 oktober om 16u, dinsdag 27 okt om 16u of donderdag 29 okt om 10u of 18u.

Graag inschrijven via inex@ago.jobs - Bekijk alle vacatures op https://www.inex.be/jobs/ 

 

Luister hieronder naar een interview met Steven Dierickx, algemeen directeur van inex nv, naar aanleiding van het koninklijk bezoek in Helemaal Herzele op Radio Star.


Audiofragmenten

  • Opnamedatum: 26-09-2020
  • Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's