Auteur: Guy De Moor

Guy De Moor

Guy is al jaren presentator op Radio Star. In Helemaal Herzele voorziet hij de luisteraar regelmatig van een gezonde dosis sportnieuws. Vergeet Wikipedia, Michel Wuyts of Frank Raes: Guy is onze (sport)man.

 

 • Dames B KVC De Toekomst spelen nu al kampioen

  De diverse sportcompeteties bereiken de komende dagen de finale fase en dat geldt dus ook voor de dames van KVC De Toekomst Borsbeke. Al klinken daar bij de Dames B reeds vreugdekreten: ze zijn nu al kampioen met nog drie wedstrijden te spelen. En ook de Dames A kijken uit naar een kampioenstitel: "We zitten op schema; als we komende vrijdag thuis de wedstrijd tegen Voorwaarts Gijzel-Oosterzele winnen, staan we zes punten voor op twee wedstrijden van het einde, en dan zie ik ons de stap wel maken naar de nationale competetie", aldus Patrick De Wilde.

 • "De excuses van de wielercommentatoren waren terecht"

  "Dat de commentatoren van het WK Veldrijden in Oostende ons als ondeskundig afschilderden vonden we niet zo leuk. De excuses achteraf waren terecht, want wij hadden het volledig bij het rechte eind", argumenteert UCI-commissaris Guy Dobbelaere in Helemaal Herzele.

 • Verre verplaatsingen nekken De Buurders

  De Buurders zijn aan hun tweede seizoen in tweede provinciale bezig en lijken vooralsnog niet helemaal op toerental. "De verre verplaatsingen wegen als lood", aldus voorzitter Floris Verstuyft.

 • "Ik amuseerde me niet meer op de fiets"

  Bart De Clercq is geen profwielrenner meer. De Herzelenaar hing zijn fiets noodgedwongen aan de haak en geniet nu van de sterke prestaties van zijn levenspartner Sofie De Vuyst. In Helemaal Herzele op Radio Star vertelde hij uitgebreid over zijn carrière, de moeilijke beslissing om te stoppen en zijn toekomstplannen. "Iedereen probeerde me te steunen en te motiveren om er blijven in te geloven, maar ik was zelf nuchter genoeg om te zien dat het niet meer goed kwam."

 • "Onze ambitie? De eindronde halen!"

  Het nieuwe voetbalseizoen is begonnen, ook voor de Herzeelse clubs VC Herzele-Ressegem, KVC De Toekomst Borsbeke en SV Sint-Antelinks. Helemaal Herzele polst naar hun ambities. 

 • Lennart Mertens stunt bij K.M.S.K. Deinze.

  Lennart Mertens is actief bij voetbalclub K.M.S.K. Deinze in de eerste klasse amateur en zorgde er onlangs voor een stunt. Bij de 5-0 overwinning tegen RFC Luik droeg Lennart bij met een assist en vier (!) doelpunten.

 • "Een profcarrière blijft de grote droom"

  Enkele maanden geleden - op 18 november 2018 om precies te zijn - liet het jonge Herzeelse wielertalent Ayrton De Pauw (21) van zich spreken. Hij knikkerde het baanrecord van Tom Steels in 't Kuipke van de tabellen. "Een fenomenaal gevoel!" Ondertussen is het opnieuw bittere ernst, want De Pauw bereidt zich voor op het Europees Kampioenschap.

 • Dames C, de kweekvijver van HEBO

  Een jeugdploeg die bij de senioren speelt. In het volleybal kan het en volleybalclub HEBO heeft er een goede reden voor. "Die ploeg is onze kweekvijver!"

 • David Van Cauwenberghe nieuwe coach bij volleybal HEBO

  Onze sportman Guy De Moor had een aantal weken terug een babbel met de nieuwe coach, David Van Cauwenberghe, van de Dames A van volleybalclub Hebo Herzele-Borsbeke en vorige week zat Pascal Sieuw in de studio. Pascal had een leuke babbel over de jeugdreeksen van HEBO.

 • "Geen Belgische paspoort hebben, houdt mijn dromen tegen"

  De achttienjarige Herzelenaar Benjamin Aljija bewees in 2018 nog maar eens dat hij alles in zijn mars heeft om een mooie carrière uit te bouwen in het judo. Hij won het Provinciaal en Vlaams kampioenschap en haalde brons op het Belgische kampioenschap. Helaas blijft de procedure om Belg te worden al jaren aanslepen en dat staat zijn droom in de weg.

 • KVC De Toekomst wil stap voor stap vooruit gaan

  KVC De Toekomst speelt dezer dagen in het gloednieuwe Sportpark De Vrede. En dat legt de club zeker geen windeieren. "Het is uiteraard onze ambitie om de komende jaren een reeks hoger te spelen, maar we moeten stap voor stap zetten."

 • "We waren vorig seizoen sterker en rijper dan ooit"

  Net als SV Sint-Antelinks kon ook VC Herzele-Ressegem promoveren naar derde provinciale. Voorzitter Danny Van Melkebeke hield tot op het einde rekening met beide scenario's - promoveren of niet - en vertelde ons over de transfers en de ambities voor dit seizoen.

 • "Onze ambitie is om succesvol te zijn met jongens uit eigen streek"

  Voetbalclub SV Sint-Antelinks speelde vorig seizoen kampioen in vierde provinciale en doet dit jaar dus mee op een hoger niveau. Floris Verstuyft, bestuurslid van de club, vertelde over hoe de club die winst ervaren heeft. De ambitie voor het nieuwe seizoen steekt hij niet onder stoelen of banken.