Vanaf april schakelt ILVA over van vuilzak naar container

Om de afvalberg kleiner te maken start Ilva vanaf 5 april 2021 met de inzameling van de restfractie via een grijze restcontainer. GFT kan je blijven aanbieden via de GFT container, maar de GFT-stickers verdwijnen. Zowel restfractie als GFT worden vanaf dan gewogen en je zal moeten betalen per kilogram, via een voorschot dat je op een afvalrekening bij ILVA start. De frequentie van inzameling verandert niet. Restfractie wordt om de 2 weken ingezameld en net als nu zal GFT in de zomermaanden wekelijks worden opgehaald.

Vanaf 5 april 2021 kan je dus geen gele zakken en GFT-stickers meer gebruiken. Je hoeft dus geen voorraad meer in te slaan. Het gemeentebestuur en ILVA zullen later communiceren hoe je de overschotten aan zakken en stickers kan inruilen.

ILVA zal gratis een grijze GFT restcontainer ter beschikking stellen voor de inzameling van je restfractie. Er zijn verschillende formaten: 40 liter, 140 liter en 240 liter. ILVA zal afhankelijk van jouw gezinssituatie een formaat voorstellen. In jouw GFT-container zal een elektronische chip worden geplaatst, om het wegen van je GFT mogelijk te maken. 

Wil je voor jouw gezin graag een ander formaat restcontainer of GFT container? Surf naar www.ilva.be en registreer je account bij 'Mijn Ilva'. Geef na je registratie jouw keuze door. Je kan ook bellen naar het gratis nummer 0800 98 002.

Tot 24 december 2020 kan je het voorgestelde containerformaat wijzigen of een wijziging rond je GFT-container doorgeven. 

Helaas kan ILVA geen publiek infomoment organiseren, als gevolg van de corona-maatregelen. Maar ILVA zal op dinsdag 22 december om 19u30 een online presentatie geven over gewogen diftar. Je kan je hiervoor inschrijven via www.ilva.be/gewogendiftar

Luister hieronder naar een interview met Bart Van den Neste, voorzitter ILVA, in Helemaal Herzele op Radio Star.


Audiofragmenten

  • Opnamedatum: 19-12-2020
  • Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Lees ook:

Vanaf 2021 is het gedaan met de gele afvalzak

Vanaf 2021 is het gedaan met de gele afvalzak en de groene GFT-container met sticker. ILvA, het intergemeentelijk samenwerkingsverband dat in Herzele verantwoordelijk is voor de afvalophaling, wil overschakelen naar een containersysteem waarbij de burger betaalt op basis van het aantal kilogram afval dat hij of zij voor zijn deur zet. "De vervuiler betaalt, de voorkomer bespaart", klinkt het.