Werkgroep Doormansbos gaat van start

Eind vorig jaar werd het nieuwe Doormansbos plechtig ingewandeld. Het Doormansbos, en haar vallei gelegen tussen de Hoogstraat en de dorpskern van Hillegem, vormt sinds kort een tweede natuurgebied in Herzele. Natuurpunt werd aangesteld door het gemeentebestuur als partner voor de ontwikkeling van dit nieuwe gebied: "Er werd deze week een werkgroep opgericht met enthousiaste vrijwilligers uit de buurt die samen het beheer van dit gebied in goede banen zullen leiden."

Een groot deel van dit bos bestaat uit essen: "Klopt, maar die zijn quasi allemaal besmet met de essenziekte. Het is onze bedoeling om deze in eerste instantie te vervangen door nieuwe streekeigen aanplant. De eerste beheerswerken zullen starten in de loop van oktober. We zullen de zieke essen rooien en het perceel opnieuw plantklaar maken. Op zaterdag 23 november, de Dag van de Natuur, houden we een plantactie samen met de buurtbewoners.

Extra vrijwilligers

Natuurpunt Herzele is nog op zoek naar extra  vrijwilligers die willen meehelpen met de ontwikkeling van een stuk natuur in het noorden van Herzele.  Iedereen, groot en klein, die bereid is de handen uit de mouwen te steken en interesse heeft in natuurontwikkeling is van harte welkom, ook mensen zonder ervaring met kettingzagen!

Contactpersonen voor het Doormansbos: Ward De Groote (wrd.degroote@gmail.com)  en Geert Jackers (Geertjackers@jahoo.com).


Lees ook:

Inwandeling van het Doormanspad

Het Doormansbos ligt in de Ternatstraat en is sinds twee jaar eigendom van de gemeente. Op de laatste gemeenteraad werd de aankoop van nog eens 3 hectare bos in hetzelfde gebied goedgekeurd. Samen met het Doormansbos, is Herzele nu goed op weg naar een tweede natuurreservaat op haar grondgebied. Op zondag 21 oktober om 14u00 wordt het Doormanspad in Herzele officieel ingewandeld.