Priesterwijding van priester Herbert door bisschop Van Looy © Facebook Parochie Herzele-Houtem

Twee keer feest voor de parochie Herzele-Houtem

Begin juli vierde de parochie in Herzele-Houtem twee keer feest: het gouden jubileum van priester Pol Dreelinck, onze voormalige deken, en het houten jubileum van huidig priester Herbert Vandersmissen. Zij vierden respectievelijk 50 en 5 jaar priesterschap. Beide eucharistievieringen konden op heel wat belangstelling rekenen.

Het gouden priesterjubileum van priester Pol Dreelinck kan herbeluisterd worden op de website van Radio Star.


Lees ook:

Eerste interview met nieuwe pastoor Herbert Vandersmissen

Sinds zondag 20 januari 2019 heeft de parochie Herzele-Houtem een nieuwe pastoor: E.H. Herbert Vandersmissen, 37 jaar en de jongste priester van bisdom Gent. Een man met een missie en een zware taak: de nieuwe parochie vorm geven én in de voetsporen treden van voormalig deken Pol Dreelinck. Maar pastoor Herbert gaat geen enkele uitdaging of moeilijk onderwerp uit de weg.
Volle kerk voor aanstellingsviering nieuwe pastoor Herbert Vandersmissen

Sinds zondag is het officieel. De parochie Herzele-Houtem heeft een nieuwe pastoor. Herbert Vandersmissen (37), de jongste pastoor van Oost-Vlaanderen, treedt in de voetsporen van Pol Dreelinck (Herzele) en Herman Meganck (Sint-Lievens-Houtem) en zal bouwen aan een nieuwe parochiegemeenschap.
Herzele krijgt dan toch een nieuwe pastoor

Het was lang koffiedik kijken na het afscheid van E.H. Pol Dreelinck in augustus, maar Herzele krijgt dan toch een nieuwe pastoor. Dat heeft het bisdom van Gent meegedeeld in een nieuwsbrief.