Registreer je zondag als orgaandonor!

Het VTM-programma 'Make Belgium Great Again' zette in de eerste uitzending orgaandonatie in de kijker. Ze doen dat omdat blijkt dat elke keer dit onderwerp in de pers komt - er extra registraties bijkomen. En die registraties kunnen écht mensenlevens redden. Want op dit moment wachten er nog 1212 mensen op een orgaan, en sterven er elk jaar 100 mensen terwijl ze op de wachtlijst staan.

Voor veel patiënten met een chronische of onomkeerbare aandoening, is orgaantransplantatie de laatste mogelijke behandeling. Als jij sterft door hersen- of hartfalen, dan kunnen jouw organen gebruikt worden om levens te redden. Het is belangrijk dat je daar nu al over nadenkt en je eventueel registreert als donor.

Dankzij de oproep van het VTM-programma 'Make Belgium Great Again' zijn heel wat gemeente- en stadhuizen op zondag 23 september 2018 uitzonderlijk open om dit mogelijk te maken. In Herzele is de dienst Burgerzaken (gemeentehuis, Markt 20, 9550 Herzele) uitzonderlijk open van 10u00 tot 12u00. Het is dan mogelijk om je te laten registreren als orgaandonor. Dit is gratis.

Bekijk hier meer de oproep in 'Make Belgium Great Again' op VTM: https://vtm.be/make-belgium-great-again/registreer-je-deze-zondag-als-orgaandonor