©Facebook Patrick's Vintageshop - De Oude Zagerij

Brocante Patrick ondergaat na 25 jaar metamorfose en houdt opendeurweekend

Brocante Patrick, een begrip in Herzele, bestaat 25 jaar en daar hoort een volledig nieuwe winkel bij, mét een opendeurdag. Patrick is bijzonder trots: "Het is een hele periode. Als ik er bij stil sta dan ben ik zelf verrast. Het is een heel parcours geweest met up's en down's." Interesse kreeg Patrick van thuis uit mee. "Mijn ouders gingen regelmatig naar rommelmarkten op het Vossenplein in Brussel. Ik ging vaak mee als kind en ik denk wel dat er daar iets gegroeid is bij mij."

Patrick noemde zichzelf al 'Brocante Patrick' nog voor er sprake was van een winkel in Herzele. "In 1990 ben ik begonnen met rommelmarkten af te schuimen. Ik heb toen een paar goeie marktjes gedaan waar ik onder andere ook een aanhangwagentje kocht. Na een tijdje begon ik thuis dingen te verkopen en werd de noodzaak groter om een winkel te openen. Ik heb toen een pand gekocht op Evendael en in 1994 is de winkel open gegaan."

Patrick's Vintageshop

Naar aanleiding van het 25 jarig bestaan ondergaat de antiekwinkel een volledige metamorfose. "We zijn toegekomen aan een keerpunt en verleggen onze focus naar de toekomst." Patrick wil het jubileum niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom nodigen Patrick en z'n vrouw Veronique iedereen uit om dit samen met hen te vieren. Op zaterdag 22 en zondag 23 juni verwelkomen zij jullie in de vernieuwde winkel. Kijk voor meer informatie naar dit facebookevent.

Wil je meer teweten komen over de geschiedenis van Brocante Patrick? Beluister hieronder het volledige interview in Helemaal Herzele op Radio Star.


Audiofragmenten

  • Opnamedatum: 08-06-2019
  • Bron: Radio Star, HelemaalHerzele
  • Opnamedatum: 08-06-2019
  • Bron: Radio Star, HelemaalHerzele