Clément De Ryck is geboren!

De voorbije maanden werd er hard gewerkt op de site van brouwerij De Ryck in de Kerkstraat. Er werd niet alleen een nieuwe loods gebouwd met nieuwe tanks, maar achter de schermen werd er ook gewerkt aan een nieuw biertje: Clément. "Klopt", zegt Miek Van Melkebeke met trots. Miek en haar broer Bram zijn de vijfde generatie brouwers die onder de kerktoren van Herzele biertjes brouwt. "Aan de geboorte van dit nieuwe bier zijn er heel wat maanden aan vooraf gegaan. Ons uiteindelijke doel was dat het moest smaken zoals wij het willen. We vinden dat we hierin geslaagd zijn. Hopelijk valt het nu bij de mensen ook in de smaak.

(lees verder onder de foto)

Clément Clément

Bij de geboorte van dit nieuwe bier kon ook een nieuw glas niet ontbreken. "Op het glas staat een tekening van Clément De Ryck, mijn betovergrootvader. Hij had na de Eerste Wereldoorlog de opgave om z'n brouwerij nieuw leven in te blazen. Clément creërde de Special De Ryck, tot op de dag van vandaag het vlaggenschip van Brouwerij De Ryck.

Opnieuw ging het brouwteam, onderleiding van An De Ryck, moeder van Miek en Bram, de uitdaging aan. "Heel bewust kozen we ervoor om, net zoals de Special toen, een lichter bier te brouwen. Even zwaar als een gewoon pintje, maar pittiger en bitterder: de ideale dorstlesser dus, met een koppig of beter gezegd hoppig kantje."

Wie deze maand een bak Clément koopt, krijgt er een gratis glas bij. Men vertelle het voort!


Audiofragmenten

Interview met Miek Van Melkebeke tijdens Bistro@Herzele
  • Opnamedatum: 02-06-2019
  • Bron: Radio Star

Foto's