Boekenbrievenbus voor kansarme gezinnen

  • 15-11-2018
  • HelemaalHerzele
  • Jeugd

Genieten van een boek. Het is zó belangrijk voor jonge kinderen, maar niet altijd evident. Zeker niet voor kinderen uit kansarme gezinnen. En wat blijkt? Lezen, voorgelezen worden en toegang hebben tot boeken blijkt net een belangrijke parameter om armoede te bestrijden en kansen te creëren voor kinderen.

Daarom doet de Herzeelse bibliotheek in De Wattenfabriek mee aan de Grote Kinderboekeninzameling van Libelle. De bedoeling? Zoveel als mogelijk kinderboeken (0 tot 6 jaar), gebruikt of nieuw, inzamelen. Libelle zorgt er dan, samen met Kind en Gezin, Iedereen Leest, De Kringwinkel en boek.be – die de actie mee ondersteunen – voor dat de boeken bij de juiste gezinnen terechtkomen.

In de inkomhal van De Wattenfabriek staat een grote doos – een boekenbrievenbus - waar iedereen een boek  kan deponeren. Dat kan nog tot en met 25 november 2018.

De Wattenfabriek volgt daarmee het voorbeeld van regiobibliotheek Route 42. Hun niet-verkochte boeken van de laatste boekenverkoop werden geschonken aan de actie. Want elk gelezen kinderboek kan het begin zijn van een mooi verhaal.