© Gemeente Herzele

Gedaan met traditionele rondleidingen in de bib

  • 25-10-2018
  • HelemaalHerzele
  • Jeugd

Geen traditionele rondleidingen meer in de bibliotheek in De Wattenfabriek! De leerlingen van het basisonderwijs in Herzele ontdekken de bib en de bijhorende collectie op een speelse en interactieve manier, aan de hand van een spel: Bibster.

De leerlingen krijgen op voorhand een korte uitleg van een bibliotheek medewerker. Daarna krijgen ze in teams van twee of drie leerlingen opdrachten en vragen via een tablet. De antwoorden vinden ze in de online catalogus of in de boeken zelf. Als de leerlingen drie vragen juist beantwoord hebben, kruipen de leerlingen in de huid van een blogger, en mogen ze een bericht posten op hun blog. Door snel en juist te antwoorden, krijgen ze meer posts en ook meer volgers. Het team dat de opdrachten het best uitvoert en dus de meeste volgers heeft, wint het spel.

Vorige week waren het vijfde en het zesde leerjaar aan de beurt. Al zeven klassen hebben het spel gespeeld, met enthousiaste reacties als gevolg. In december komen het derde en vierde leerjaar Bibster spelen.