Herzele vertegenwoordigd op Tomorrowland dankzij dj Jeroen Visser

  • 17-07-2019
  • HelemaalHerzele
  • Cultuur

Over exact twee dagen weerklinkt het startschot van het eerste weekend van Tomorrowland, één van 's werelds grootste en bekendste dancefestivals in De Schorre in Boom. Meer dan 1000 artiesten maken er op 17 podia hun opwachting. Tussen klinkende namen als Dimitri Vegas & Like Mike, Netsky en Martin Garrix prijkt ook een Herzelenaar op de affiche: dj Jeroen Visser. "Niet op het hoofdpodium, maar ongetwijfeld wel op het plezantste", zo vertelt hij aan de redactie van Helemaal Herzele.

"Een ongelofelijke opportuniteit, maar voetjes op de grond"

Jeroen draait op zondag 21 juli van 14.00 tot 16.000 uur een set op de Moose Bar Stage. "Het zijn de managers van Versuz en Moose bar, die al jaren een eigen area en/of stage hebben op Tomorrowland, die mij hebben gecontacteerd. Nadat ik afgelopen winter voor Moose Bar, een après-ski concept van Versuz, had gedraaid en ook deze zomer voor Versuz' Ipanema Beach bar in Hasselt, hebben de managers mij deze opportuniteit aangeboden. Ik wist al langer dat ik op hun shortlist stond, maar drie weken terug kreeg ik dan het telefoontje dat ik erbij was."

"Dit is een ongelofelijke opportuniteit en het zal voor altijd op mijn CV prijken, maar ik plaats het ook in perspectief. Voetjes op de grond. Ik ben slechts één van de paar honderd dj's die gedurende de twee weekends op de verschillende stages van deze jubileumeditie een dj-set zullen draaien. En neen, ik sta niet op het hoofdpodium, maar ongetwijfeld wel op het plezantste."

Examen

Toch heeft Jeroen, die nochtans al vele jaren met succes meedraait in het milieu, de nodige portie gezonde stress voor het optreden. "Op dit moment voelt het zo een beetje aan als een examen. Je zoekt al je cursussen bij elkaar en het lijkt onoverkomelijk, maar ééns je dan met de blok bezig bent en je op een bepaald moment voelt dat je er klaar voor bent, kan het examen niet snel genoeg komen."

De set wordt goed voorbereid, maar zal weldedelijk volledig live gedraaid worden. "Ik ga voor een uitgebalanceerde mix van (hardstyle) après-ski, retro 90's, een aantal house klassiekers en remixes van actuele hits. Kortom, een mix van happy music die in het tweede uur van mijn set niet beneden de 140 beats per minute (bpm) zal gaan."

Eerste keer op het podium én... op de festivalweide

Het wordt zondag extra speciaal voor Jeroen, want hij maakt niet alleen voor de eerste keer zijn opwacht op het podium, hij gaat ook voor het eerste naar het festival zelf. "Het voelt een beetje gênant om toe te geven, maar dit wordt mijn eerste keer op Tomorrowland. Ik had al een aantal keren geprobeerd om tickets te bemachtigen, maar viste telkens achter het net. Na mijn dj-set ga ik dus ter plaatse volop genieten van het spektakel en hoop ik hier een daar toch een aantal wereldsterren aan het werk te zien, en wie weet, misschien een praatje mee te maken in de Artist Village."

 

Dj Jeroen Visser was ook te gast bij de collega's van Radio Star. Het interview kan opnieuw beluisterd worden op de website van Radio Star.