Geen Halloweenwandeling, wel een bewegwijzerde Herfstwandeling

Ook de Gezinsbond in Herzele moet heel wat van haar activiteiten schrappen of uitstellen. Ook de Halloweenwandeling kan gezien de huidige omstandigheden niet georaniseerd worden. Vera De Raedt, bestuurslid van Gezinsbond Herzele-Woubrechtegem legt uit: "We waren er als bestuur snel uit dat een Halloweenwandeling organiseren in tijden van corona niet zo simpel ging worden. Vorig jaar hadden we 300 deelnemers. Het zou onmogelijk zijn om ze allemaal gespreid te laten vertrekken en te zorgen dat ze niet in contact komen met elkaar."

Gelukkig heeft het bestuur van de Gezinsbond beslist om niet zomaar de wandeling afgelasten. "Klopt, wij bieden een alternatief aan. Een vrije wandeling van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 8 november langs een bewegwijzerd parcours. Starten kan aan de burcht, de Steenoven of de Wattenfabriek."

Er wordt ook aan de kinderen gedacht. "In samenwerking met Gezinssport Vlaanderen en Sport Vlaanderen hebben we met de eerste Grote Griezeltelling een leuke bezigheid voor onderweg. We vragen aan de bewoners langs het parcours om een Griezel-kleurplaat voor de venster te hangen of om hun huis te versieren met Halloween-versiering. De gezinnen gaan dan op pad met onze Griezelkaart en tellen hoeveel skeletten, pompoenen, heksen en spinnen ze tegenkomen op hun griezelwandeling."

Haal je griezelkaart af in de Bib, Wattenfabriek of aan de inkom van de Steenoven (flyerwand). Je kan ze ook downloaden via deze website. Stuur een foto van deze kaart door naar gezinsbond.herzele@gmail.com en wie weet ontvang je hiervoor een leuke verrassing.

Meer informatie op de website van Gezinsbond Fusie Herzele.


Audiofragmenten

Vera De Raedt van Gezinsbond Herzele-Woubrechtegem
  • Opnamedatum: 24-10-2020
  • Bron: Radio Star, HelemaalHerzele