Davidsfonds Steenhuize-Wijnhuize organiseert de leukste fietszoektocht rond ons kot

5 juli 2020 | HelemaalHerzele | Activiteiten

De bestuursploeg van het Davidsfonds klaar voor de proefrit

Omdat we een groot deel van onze vakantie in eigen land of streek zullen moeten doorbrengen, bedacht het Davidsfonds in Steenhuize-Wijnhuize een Corona-proof activiteit, een zalige zomer lang. "Het concept lag voor de hand, een fietszoektocht in ware 'Davidsfonds-stijl' langs de fraaiste dorpen rond Steenhuize-Wijnhuize, 35 kilometer fietsplezier, 10 stopplaatsen en een niet onaardige prijzenpot", vertelt Filip Schotte van Davidsfonds Steenhuize-Wijnhuize.

Grote prijzenpot

Een deelnamebrochure kost een democratische 10 euro en is onder meer te verkrijgen via de speciaal ontwikkelde site www.deleukstefietszoektocht.webnode.be. "In de deelnamebrochure staan de vragen, de wegbeschrijving en een genummerd antwoordformulier waarmee je kans maakt op een keitoffe fiets twv 750 euro", vertelt Filip ons enthousiast. Het Davidsfonds kreeg de steun van Toerisme Oost-Vlaanderen, de gemeente Herzele en de toerismediensten van Zottegem, Lierde en Geraardsbergen, waar je ook de brochure kunt aanschaffen. Daarnaast zal de brochure ook te koop zijn bij talrijke B&B's in Zuid-Oost-Vlaanderen en de partners en sponsors Velohuys en Tartelien.

(lees verder onder de affiche)

Affiche

 

"Iedereen kan deelnemen, alleen, met het gezin of met een stel vrienden. De start is vrij te kiezen tussen 1 juli en 20 september, een zomer lang. Op die manier vermijden we een volkstoeloop en kan iedereen toch aan deze gezonde en leuke buitenactiviteit deelnemen met inachtname van de op dat moment geldende Covid-maatregelen. De eerste vraag los je op aan Steenhuize kerk, het startpunt."

Langs autoluwe wegen komen de speurneuzen o.a. in Sint-Antelinks, Sint-Lievens-Esse, Smeerebbe-Vloerzegem, Kakebeke en Sint-Jans-Hemelveerdegem, stuk voor stuk dorpen die als muziek klinken maar nog veel mooier ogen. "Vakantie in eigen land hoeft daarom niet minder fantastisch te zijn, integendeel!", besluit Filip.

Audiofragmenten

Filip Schotte van Davidsfonds Steenhuize-Wijnhuize over de fietszoektocht

27 juni 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner