Natuurpunt Herzele houdt Herboristenwandeling op zondag 12 juli

Kruiden of onkruiden? Wat is nu eigenlijk het verschil? "In feite is er geen verschil en spreken we liever van ongewenste kruiden, zoals ook te lezen in de 'dikke Van Dale'." vertelt Frederik Dierickx ons van Natuurpunt Herzele. "Onkruiden zijn kruiden die met andere woorden voor de mens op een ongewenste plaats staan. Alle kruiden hebben nut en vele van hen zelfs zeer specifieke eigenschappen en toepassingen. Het gebruik van kruiden als geneesmiddel gaat ruim 6.000 jaar terug ten tijde van de Sumeriërs."

Tijdens een kruidenwandeling op zondag 12 juli in Sint-Lievens-Esse bespreekt Frederik Dierickx diverse kruiden, hoe je ze gebruikt in de keuken en hoe je ze toepast in de fytotherapie of de kruidengeneeskunde. Geschiedkundig valt er ook heel wat te vertellen over kruiden. Belangrijk is ook de relatie met andere planten en dieren.

De wandeling is gratis en voor alle leeftijden. Iedereen is welkom maar inschrijven is verplicht via www.natuurpuntherzele.be. Omwille van de coronamaatregelen kunnen er maar maximum 30 deelnemers toegelaten worden en wordt gevraagd aan alle deelnemers om een mondmasker te dragen. De wandeling start om 9u30 aan de kerk van Sint-Lievens-Esse en eindigt rond 12u.


Audiofragmenten

  • Opnamedatum: 13-06-2020
  • Bron: Radio Star, HelemaalHerzele