Tweede editie van het After Classics Criterium aan de Burcht

Na het succes van de editie van vorig jaar volgt er een tweede editie van het After Classics Criterium op zondag 5 mei 2019. Het is geen criterium zoals we die gewoon zijn voor de ronderenners. Neen, het is een criterium voor de renners die er net de voorjaarsklassiers hebben opzitten. “Zowel voor mannen als vrouwen”, benadrukt Benjamin Rogiers, schepen van Sport.

“Om dit sportevenement te organiseren werken we samen met de Herzeelse wielervereniging vzw Jong en Moedig, die al 51 jaar de Ronde van Vlaanderen voor Junioren in goede banen leidt, wielertoeristenclub De Wijngaardvrienden, Het Nieuwsblad en Willems Veranda’s. De opbrengst gaat dit jaar naar Ewoud Vromant uit Woubrechtegem. Hij is Belgisch kampioen paracycling en wil naar de Paralympische Spelen van Tokio in 2020.”

Deelnemers worden binnenkort bekend gemaakt

Vorig pakte het After Classics Criterium uit met heel wat grote namen uit de Belgische wielerwereld: Jolien D’Hoore, Sofie De Vuyst, Oliver Naesen, Stijn Devolder, Sep Vanmarcke enzovoort. “Ook dit jaar willen we uitpakken met enkele kleppers. Binnenkort maken we de eerste deelnemers bekend.”

Iedereen VIP voor 15 euro

“Het hele evenement is gratis toegankelijk, maar we zijn opnieuw van mening dat elke inwoner dit sportevenement van formaat als VIP moet kunnen beleven. Daarom verkopen we VIP-kaarten voor de democratische prijs van 15 euro. Daarmee heb je rechts op 4 consumpties en twee lekkere gerechtjes.”

De VIP-kaarten zijn te koop aan de balie van het gemeentehuis (Markt 20), De Wattenfabriek (Solleveld 35), de Sportdienst (Kerkkouter 40) en bij meer dan 20 plaatselijke handelaars.

Programma

  • 15u00: Puntenkoers Heren Elite
  • 16u00: Criterium Dames Elite
  • 17u00: Criterium Heren Elite
  • 18u00: Podiumceremonie
  • 18u30: Afterparty met optreden van Les Truttes