© Gemeente Herzele

Gloednieuw outdoor sportpark De Vrede feestelijk geopend

Zondag 30 september was het eindelijk zover, de opening van een gloednieuwe sportpark in Borsbeke: Sportpark De Vrede. Met omnisportterreinen, een A-terrein voor voetbalmatchen, een kunstgrasveld en… de oude wielerpiste, die in ere werd hersteld. "Het is de bedoeling om hiermee een outdoor sporpark te creeën naast de sporthal De Steenoven en de sporthal aan Sint-Rochus", vertelde het schepencollege. "En niet exclusief voor voetbal, maar voor verschillende sporten. Ook de scholen kunnen hier terecht."

Het werd een sportief feest voor alle Herzelenaren. Jong en oud kreeg de mogelijkheid om de piste al joggend, skeelerend en/of fietsend uit te tesen. Na het officiële inhuldigingsgedeelte kregen enkele Herzeelse wielergloriën, waaronder Dany Baeyens, Maurice Dury en Julien Haelterman, een ereronde. Skeelerclub Keep On Rolling uit Ronse gaf een initiatie en er was ook een demonstratie derny’s met olympisch brons op de piste Jolien D’Hoore en Gilke Croket, vice-Belgische kampioen op de piste.

Eerste omnium

Dit weekend, op zaterdag 6 oktober, organiseert het gemeentebestuur een eerste evenement op de omnipiste: een omnium voor recreatieve fietsers en wielertoeristen uit Herzele en omstreken. In vier categoriën wordt bepaald wie het eerste baanrecord kan vestigen. Daarna wordt er in twee categoriën een omnium gereden met drie disciplines: snelste ronde, snelste kilometer en individuele achtervolging (2 kilometer). Nadien volgt een ploegenachtervolging. Ploegen van maximum vier deelnemers nemen het gedurende 4 kilometer tegen elkaar op. De inschrijvingen zijn afgelopen, maar het evenement is gratis toegankelijk voor alle supporters.

 

De piste is voor iedereen

Sinds de opening is de omnipiste toegankelijk voor lopers, fietsers, skeelers en rolschaatsers, zowel in georganiseerd verband als individueel. Omdat gebruikers van verschillende sporttakken elkaar niet zouden hinderen, maakte de sportdienst van Herzele voor het sportjaar 2018-2019 een programma op. "Na een proefperiode zal deze regeling geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd worden bijgestuurd", zo klinkt het daar.

 

Sportpiste De Vrede

 


Foto's